Αθήνα, 27 Αυγούστου 2024 Αρ. Πρωτ. 3635 Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας Θέμα: «Ενημέρωση για τη νέα προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ένταξης... Ενημέρωση για τη νέα προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ένταξης των φαρμακείων στη δράση πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

 

Αθήνα, 27 Αυγούστου 2024

Αρ. Πρωτ. 3635

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Θέμα: «Ενημέρωση για τη νέα προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ένταξης των φαρμακείων στη δράση πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Υγείας, οι 6.930 συνάδελφοι οι οποίοι έχουν αποστείλει τα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 23 Αυγούστου, για να ενταχθούν στην δράση προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου , θα λάβουν τις επόμενες ημέρες ένα επιβεβαιωτικό email από την ΗΔΙΚΑ, με την Αίτηση Αποδοχής στη Δράση, την οποία θα πρέπει να υπογράψουν ηλεκτρονικά μέσω του site GOV .GR. ή με ηλεκτρονική υπογραφή και να το αποστείλουν με email εκ νέου πίσω στην ΗΔΙΚΑ. (Το email είναι prolipsis@idika.gr)

Παρακαλούμε τους συναδέλφους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη Δράση πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και δεν το έχουν πραγματοποιήσει έως σήμερα, όπως και όλους όσους έχουν εκκρεμότητες όσον αφορά στην αποστολή των δικαιολογητικών τους, να το πράξουν άμεσα μέχρι τη νέα προθεσμία η οποία έχει ορισθεί από το Υπουργείο Υγείας μέχρι και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Σας αποστέλλουμε και πάλι, τη συλλογική σύμβαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της ΗΔΙΚΑ ΑΕ (που αποτελεί τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος), η οποία διέπει τις υποχρεώσεις της ΗΔΙΚΑ απέναντι στους φαρμακοποιούς, όπως και τις υποχρεώσεις των φαρμακοποιών έναντι του προγράμματος διάθεσης των τεστ για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Υγείας.

Επαναλαμβάνουμε ότι, πρόκειται για δράσεις πρόληψης που αφορούν όλους τους συναδέλφους και κανένας δεν θα στερηθεί το δικαίωμα συμμετοχής σεαυτές εφόσον το επιθυμεί, όπως και κανένας δεν μπορεί να το στερήσει από συναδέλφους που το επιθυμούν.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ