Αθήνα, 31 Ιουλίου 2024 Αριθμ. Πρωτ. 3372 Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας Σχετικά με την δράση πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος... ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΉΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

 

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2024

Αριθμ. Πρωτ. 3372

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Σχετικά με την δράση πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, η ΗΔΙΚΑ είχε ζητήσει – όπως αναφέρθηκε και στη διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος πρόληψης που έγινε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 – η πρώτη καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για τα ιδιωτικά φαρμακεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση να οριστεί η Κυριακή 4 Αυγούστου 2024. Η επιλογή της εν λόγω ημερομηνίας έγινε με γνώμονα την εξασφάλιση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος για την επεξεργασία των στοιχείων και των δικαιολογητικών ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και απρόσκοπτη πρόσβαση των συναδέλφων φαρμακοποιών στη πλατφόρμα διάθεσης των tests για τη δράση αυτή.

Όσοι συνάδελφοι φαρμακοποιοί δεν προλάβουν να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα μέχρι την πρώτη καταληκτική αυτή ημερομηνία, θα μπορούν να το κάνουν από τις 5. 08.2024 ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία. Κατόπιν συνεννόησης με τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος, την ΗΔΙΚΑ, θα οριστεί δεύτερη καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, τα οποία η ΗΔΙΚΑ θα τα επεξεργαστεί εκ νέου.

Αυτές είναι δράσεις πρόληψης που αφορούν όλους τους συναδέλφους και κανένας δεν θα στερηθεί το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές εφόσον το επιθυμεί.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το βίντεο της παρουσίασης του προγράμματος για τη
«Δράση πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου » έχει αναρτηθεί στην ενότητα
« Σεμινάρια» της διαδικτυακής πύλης του ΙΔΕΕΑΦ -ΠΦΣ ( www.ideeaf.gr )

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ      ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ